Blog

Inred matplatsen för härliga middagar

Oavsett om du bor själv eller tillsammans med andra så bör du lägga ner energi på att inreda matplatsen. Det är alltid trevligt att sitta ner och äta en god middag vid matbordet efter en lång dag. Det spelar ingen roll hur stort utrymme du har, det finns alla möjligheter att göra en härlig och mysig middagshörna. Matbord kommer i flera olika storlekar och det är enkelt att hitta något som passar. Om du bor i en etta eller har ett väldigt litet kök kan du till exempel köra på ett klaffbord som inte alls tar mycket plats. Sedan är det bara att satsa på fina och små detaljer som gör att myskänslan infinner sig.

Satsa på små detaljer som bordstabletter

När det kommer till matplatsen är det verkligen de små detaljerna som gör det. Ett par mönstrade eller klassiska bordstabletter sätter karaktär på matbordet på nolltid. Du kan dessutom skifta mellan flera olika beroende på stämning och årstid. De passar både till vardags och fest och skyddar dessutom mot spill och kladd. Det är alltså en perfekt detalj för barnfamiljen som gör ditt liv lite enklare. Bordstabletter har mer eller mindre ersatt dukar då det är enklare och finns fler alternativ.

Välj fina tallrikar och porslin

En annan sak som kommer göra matbordet mysigare är att införskaffa lite finare porslin som du kan duka med. Om du vill kan du låta porslinet stå framme precis som när du besöker en inredningsbutik. Satsa gärna på ett set med tallrikar som matchar varandra. Kombinera sedan med ett par lyxiga bestick och glas. Då är du på god väg att skapa en riktigt mysig matplats.

Avsluta med fina blommor och eventuellt en prydnad

Ett knep som alltid funkar för att skapa en inbjudande matplats är att ha fräscha blommor i en fin vas på bordet. Välj gärna blommor efter säsong och självfallet efter eget tycke och smak. Om det finns plats på bordet kan du även ställa ut någon liten prydnad som pricken över i:et. Ha inte för mycket saker på matbordet då det lätt kan kännas plottrigt och rörigt. Det är bättre att plocka bort saker än att ha för mycket på bordet och även runt omkring matplatsen.

fusion