Blog

Starta eget inom inredning

Aldrig har väl svenskar varit mer intresserade av inredning än just nu – efterfrågan ökar både när det gäller designprodukter och professionella inredningsarkitekter. Det är med andra ord helt rätt tid att starta eget i branschen om du brinner för inredning och design!

Här får du ta del av de bästa tipsen för att komma igång med din nya inredningsfirma – häng med!

Skapa ett ”surr”

Inredningsbranschen är idag en tämligen hårt konkurrerande plats där det trots en stor efterfrågan är många aktörer som slåss om samma kunder. Det gäller att du har ett tydligt koncept redan från start då det kan hjälpa dig att sticka ut bland mängden inredare och inredningsfirmor.

Ett tips är att tidigt exponera ditt varumärke och visa att du existerar – det gäller oavsett hur verksamheten är baserad. Är tanken att sälja inredning på nätet behöver du uppmärksamma din business i samma grad som om du ska erbjuda professionella inredningstjänster. Det innebär å andra sidan inte att du ska lägga stora pengar i annonsering eller liknande i en sådan tidig fas. Tvärtom handlar det om små detaljer som kan göra stor skillnad, såsom att trycka upp miljövänliga tygpåsar med din logotyp och dela ut till vänner och bekanta. Eller varför inte ta in referenser genom att erbjuda några utvalda personer kostnadsfri inredningsservice.

Administration på plats

Ett stående tips för dig som ska starta eget inom inredningsbranschen är att ha alla ”måsten” på plats innan den riktiga arbetsvardagen rullas igång. Det innebär att du bör prioritera att ha färdigt alla bitar som har med administration och företagande att göra. Allt från att registrera verksamheten hos Skatteverket till att ha affärssystem och hemsida på plats.

Du kommer att tacka dig själv när det är dags att börja jobba på allvar eftersom att du får mer tid åt det väsentliga. Att hitta kunder, ta fram offerter och leta leverantörer kräver en hel del tid!

fusion