Blog

Förnya ditt hem med små medel

Trivs du inte riktigt i ditt hem? Då bör du göra något åt det eftersom hemmet är en viktig plats för återhämtning och avkoppling. Du kanske tänker att det är lättare sagt än gjort eftersom plånboken gapar tom. Det behöver dock inte vara något hinder. Det finns massor av sätt att göra så att det känns nytt och fräscht hemma med små medel.

Måla en fondvägg

Att måla en enda vägg är inte speciellt dyrt, men ger stor effekt. Det är faktiskt så pass billigt att du har råd att anlita en målare så att jobbet blir riktigt bra gjort. Här hittar du experter på måleri i ditt område. När du ska välja färg kan det vara bra att tänka på hur olika färger påverkar oss. Grönt är till exempel lugnande och passar därför bra i sovrum. Vill du känna dig pigg och inspirerad är gult ett bra val. När du väljer färg är det också viktigt att tänka på hur färgen blir i kontrast till dina möbler. En ljusare vägg gör sig till exempel fint till mörkare möbler, medan du kan våga en mörkare färg på väggarna om dina möbler är ljusa.

Ta en sväng på second hand

När du vill hitta rolig och unik inredning för en billig peng finns det ingenting som slår att besöka en second hand-butik. Det finns trots allt en anledning till att köpa begagnat blir mer och mer populärt. Där kan du hitta allt från färgglada textilier till fina möbler och prydnadssaker. En stol med fin form kan bli som ny med lite färg. Speglar av olika slag är också ett bra köp. När du hänger upp en spegel på väggen känns rummet plötsligt större. Inom feng shui rekommenderar man till exempel att ha en spegel vid matplatsen eftersom allt på bordet då fördubblas, något som ger en känsla av rikedom.

fusion