Blog

Förvaringslösningar för barnfamiljen

I en barnfamilj är det en stor utmaning att hålla ordning på alla olika saker som används i hemmet varje dag.

Börja med att utgå från att var sak ska ha sin plats. Det gäller allt från ritpapper, pennor, brädspel, värmeljus och laddare. Det är en process som måste få ta lite tid, men om du kontinuerligt väljer ut logiska platser för dina saker, t.ex. när du städar, kommer du snart märka att det skapas en struktur i ditt hem.

Fundera även på vilka saker som används varje dag och som behöver finnas lättillgängligt. Det kan vara saker som anteckningsblock, penna, snören, fjärrkontrollen till tv:n osv. Samla dessa saker och placera dem på en central plats i hemmet.

Även med de bästa förvaringslösningarna så är det nästintill omöjligt att skapa ett välorganiserat hem om man har för mycket prylar. Lägg någon eller några timmar på att rensa bort det som inte används hemma längre. De flesta barnfamiljer har saker stående som barnen växt ifrån som vagnar, skötbord och gamla leksaker. Kasta, ge bort till vänner, sälj eller skänk till någon välgörenhetsorganisation

Skapa förvaring hela vägen upp till taket, och frigör yta på golvet istället. De hyllor och skåp som hamnar längst upp passar perfekt för ömtåliga saker och annat som man inte vill att barnen använder.

Roliga och fina vägg-krokar i barnets höjd är ett måste. Här kan man hänga pärlhalsband som trätts på förskolan, annat pyssel, hopprep eller kanske morgonrocken.

Använd mycket förvaringslådor i barnens rum till deras leksaker. Gärna i samma stil och i fina färger som passar ihop så blir de en fin inredningsdetalj i barn-rummet. Innan barnen kan läsa själva kan man rita små lappar med olika slags leksaker, göra ett litet hål och trä i ett fint snöre. Fäst sedan på respektive förvaringslåda. På det här sättet kan barn själva hitta sina saker och förhoppningsvis lägga tillbaka dem i rätt låda.

fusion