Blog

Ge hemmet karaktär med snygga ben och överdrag

Inredning behöver inte alltid handla om att skaffa nya soffor och sängar, måla om alla väggar eller restaurera kök och badrum. Det handlar lika mycket om detaljerna som exempelvis mönster och färger, ramar och gardiner, filtar och kuddar. Alla de här delarna fyller hemmet med personlighet och karaktär och det blir både vackert och ombonat.

Du kan piffa upp ditt hem på ett mycket enkelt och roligt sätt genom att skaffa överdrag, kuddfodral, sängöverkast och innovativa möbelben från Bemz som bibehåller det skandinaviska formspråket men ändå ger ny karaktär. Om du exempelvis har en IKEA-soffa som du är lite trött på eller som börjar se sliten ut kan du istället för att skaffa en ny fixa till den med nya ben och ett elegant överdrag. Stilen du väljer blir unik och mycket personlig och ditt hem både spännande och stiligt.

Skräddarsytt och snyggt

Förutom de många färdiga sofföverkast och sängfodral som du kan hitta online, kan du också beställa skräddarsydda exemplar i en myriad av färger. Till sovrummet passar det till exempel extra bra med naturliga och svala färger som blått, grönt och grått och gör dina omgivningar rofulla och avkopplande. Köket välkomnar däremot piggare färger medan barnens rum kan få vara lite mer fantasifulla och färgglada. Det är viktigt för barn att få uttryck för sin personlighet och om du har en son eller dotter som är gammal nog kan ni titta på olika tygprover tillsammans för att hitta det bästa resultatet.

Skydda och variera

En annan anledning till att skaffa ett eller flera överdrag är att skydda dina möbler. Du kanske har livliga barn eller nyanlända kattungar som genast har spanat in dina favoritmöbler? Ett hem ska ju kännas fint och välkomnande för alla och det inkluderar självfallet hushållets alla medlemmar, inklusive de fyrbenta, och därför kan överkast bli räddningen. Är du sugen på att variera hemmets kulörer och material lite då och då kan du satsa på ljusa färger i linne eller bomull till sommaren, medan lite mörkare nyanser gör sig bättre i tyngre, mjuka material som sammet på vintern. Variation är livets krydda och det är alltid roligt att experimentera och leka med inredningen. Dessutom minskar du på svinnet genom att spara på dina möbler!

fusion