Blog

Vad kännetecknar skandinavisk inredning?

Den skandinaviska stilen är välkänd över hela världen för sin enkelhet och elegans. Men vad är det egentligen som kännetecknar vår inredningsstil? Och hur ska du göra om du själv vill ha stilen i ditt hem? För det första ska du hålla inredningen simpel och funktionell. Rummen ska se ljusa och luftiga ut och du får inte ha för mycket prylar framme. Fokusera istället på ett par saker som får spela huvudrollen i ett rum. Satsa sedan på bra och dold förvaring där du kan lägga undan allt som inte ska stå framme.

Enfärgade tyger dominerar

Om du vill ha den skandinaviska stilen i ditt hem ska du välja bort mönstrade tyger och istället satsa på enfärgade varianter. Det gäller allt från filtar i soffan till lakanen i sängen. En bonus är om de är i naturnära färger som grönt, grått och vitt. Tyger är för övrigt ett bra sätt att få ditt skandinaviska hem att kännas mer ombonat och inte så hårt och kallt. Tillsammans med lite gröna växter kommer ditt hem att kännas mer hemtrevligt och mysigt. En kaktus är som exempel en stor favorit och en växt som är väldigt lättskött.

Mixa läder och trä

Skandinavien präglas till stor del av naturen och det ska också synas i ditt hem. Det fixar du enkelt genom att ta in möbler och detaljer i läder och trä. Det finns till exempel vackra stolar med träben och läderklädsel som passar perfekt i ett skandinaviskt inrett hem. Metall är en annan typ av material som syns mycket om du tittar på nordiska hem. Du kan enkelt få in lite mer metall i hemmet via lampor eller ljuslyktor. Många dekorationsföremål och också gjorda i metall och enkla att ställa i ett fönster, på en bänk eller i en bokhylla.

fusion