Blog

Styla din lägenhet inför försäljning

Går du i tankar kring att sälja din bostad? Då är det mycket du behöver tänka på. En sak som är väldigt viktigt är att styla din bostad inför försäljning, speciellt om du säljer i ett attraktivt område som Stockholm eller liknande. Det är viktigt att ens bostad sticker ut bland de hundratals som ligger ute till försäljning och att de som går på visning kan se sig själva bo i lägenheten. Du bör till exempel ta bort alla personliga fotografier och liknande som ger intrycket av att ”någon annan” bor i lägenheten.

Ta hjälp av en mäklare

Om du känner att du tar dig vatten över huvudet med att styla din lägenhet kan du alltid be din mäklare om hjälp. Professionella och eftertraktade firmor såsom mäklare på Östermalm har goda kontakter med inredare och vet vad som krävs för att kunna sälja en lägenhet. Om du kontaktar dem och säger att du vill sälja din lägenhet kommer de guida dig och eventuellt kalla in en stylist. När det gäller områden som Östermalm har köparna höga krav och det krävs att man visar upp lägenheten från sin bästa sida.

Leta inspiration på sociala medier och inredningsbloggar

Vill du göra jobbet själv finns det en massa inspiration att hämta via inredningsbloggar och på sociala medier såsom Instagram. Här finns det tusentals stora inredningskonton som drivs av både svenskar och folk i utlandet. Du kommer säkerligen hitta en massa tips som du kan applicera på din egen lägenhet. Det behöver inte alltid handla om stora saker, utan att bara ändra några små detaljer i lägenheten. Inför en fotografering är det till exempel viktigt med ett bra ljusinsläpp som framhäver bostadens alla utrymmen och detaljer. Att bara möblera om och flytta runt några möbler kan alltså göra stor skillnad.

Komplettera med fräscha blommor och andra små detaljer

Glöm inte bort att lägga tid på de små detaljerna. Ett par fräscha blommor på vardagsrumsbordet eller ett par snygga tidningar på köksbordet kan vara pricken över i:et. Tänk avskalat men med fokus på vissa detaljer. Plocka bort allt onödigt som inte behöver vara med i bild. Du vill inte ge ett stökigt intryck av lägenheten.

fusion