Blog

Inred barnrummet i sagotema

Har du en liten prins eller prinsessa därhemma, eller pratar vi snarare en riktig trollunge? Kanske en hjälte med svärd eller möjligtvis en vild älva? De flesta barn av alla åldrar älskar sagor och högläsning och hade med största säkerhet lyssnat på berättelser hela natten om de själva fick välja. Vore det då inte fantastiskt att få överraska barnen med att inreda deras rum i ett tema de skulle stormtrivas i, som för tankarna till mystiska skogar och vilda vattenfall, magiska upptäckter och spännande äventyr? Med små medel och en stor portion fantasi kan du förvandla nästan vilket utrymme och vilken vrå som helst till en liten fristad för dina små.

Med hjälp av saker och ting du redan har hemma kan du snabbt – och många gånger helt gratis – komma riktigt långt i din barnrumsförvandling. Gamla skira gardiner kan hängas omlott i taket och skapa en vacker himmel i solnedgång och de där öppnade färgburkarna som stått i förrådet sedan i höstas kan användas för att måla en härlig sommaräng på en av väggarna. Barnens gosedjur kan agera skogsdjur i den förtrollade skogen och plastsvärden ni köpte på nöjesparken förra sommaren kan stiligt hänga på väggen med korsade klingor.

Känner du dig inte nöjd med lite småfix utan vill gå steget längre? Är du riktigt modig vågar du dig på att bygga upp ett riktigt slott mitt i barnrummet, det finns många tips och trix på nätet som hjälper dig på traven. En målad sagoskog på väggen är en fantastiskt fin detalj i barnrummet, men vill du satsa lite extra på en genuin sagomiljö kan det vara värt att åka till en handelsträdgård och fylla bilen med grönskande växter. En del blomsterhandlare har riktigt stora plantor, och vad vore väl häftigare än att ta sig igenom en prunkande sagoskog för att nå fram till sitt slott?

fusion