Blog

Så inreder du en ny bostad

Att flytta till en ny bostad är alltid spännande. Oavsett om det är en nyproduktion eller ett sekelskifteshus kan det vara klurigt att inreda. Alla bostäder är unika och det krävs att du inreder med hänsyn till bostadens unika egenskaper. Här hittar du de bästa tipsen för hur du inreder din nya bostad.

Utgå från den nya bostadens karaktär

Alla bostäder är unika och har en särskild atmosfär. Det är viktigt att du redan vid bostadsköpet noggrant tänker igenom vilken typ av bostad du vill bo i. Är det en modern och praktisk nyproduktion eller är det en charmig och mysig äldre bostad? Hos Boneo.se hittar du ett stort utbud av olika sorters bostäder till salu i Sverige och utomlands. Boneo är en relativt ny bostadsajt som lanserades 2019 av sju av Sveriges största mäklarföretag. Den här smarta sajten erbjuder en modern och kostnadseffektiv tjänst för dig som ska sälja eller köpa bostad. Här hittar du även spännande information om inredning, hantverkstips och mycket annat. Förutom inspiration kan du även bevaka intressanta bostadsobjekt. Första steget för att inreda din nya bostad på bästa sätt börjar hos Boneo.

Skapa en moodboard

Innan du köper nya möbler, målarfärg eller inredningsdetaljer bör du fundera ordentligt på vad du vill ha för känsla i ditt hem. För att konkretisera dina inredningsidéer kan det vara bra att göra en moodboard. Kolla igenom inredningstidningar och andra uppslag som inspirerar dig och klipp ut och spara detaljer som du gillar. Det kan vara alltifrån en specifik lampa till en viss färg. Även abstrakta bilder som ger den rätta känslan bör sparas. När du sedan sätter ihop allt tillsammans kommer det bli tydligare vilken inredningsstil du föredrar. Självklart kan du även göra en digital moodboard. Surfa runt på nätet och spara inspirerande bilder i en mapp. Pinterest och inredningskonton på sociala medier är bra för inspiration. Fokusera inte för mycket på detaljerna utan försök istället hitta en röd tråd som förmedlar den känsla du vill ha i din nya bostad.

Mät den nya bostaden

När du har hittat din nya drömbostad är det viktigt att du mäter noggrant innan du köper nya möbler. När du har alla måtten kan du provmöblera i datorprogram eller rita upp möblerna skalenligt på ett papper. Det gör att du får en överblick över hur inredningen kommer att se ut när den är på plats. Möblerna tar ofta upp mer plats i verkligheten än vad många tror, vilket resulterar i att bostaden kan kännas trång. Om du köper nya färdigmonterade möbler bör du även mäta dörröppningar och trappor för att garantera att möblerna går att få in.

fusion