Blog

Prestera bättre på jobbet med rätt inredning

Möblera om och arbeta med inredning som får energin att flöda på kontoret! Med enkla knep kan vi skapa en miljö som påverkar vårt arbetsliv på ett positivt sätt, skapa hälsosamma miljöer och få medarbetarna att känna energi och inspiration på sin arbetsplats.

Möblera om

Det är viktigt hur du placerar möblerna. Försök att ställa alla sittmöbler och framförallt skrivborden så att man har fri sikt framåt och uppsikt över dörrar och fönster samt har ryggen fri. Det gör att man känner sig lugn och ökar trygghetskänslan. Ha gärna en vägg bakom ryggen om det är möjligt.

I ett öppet kontorslandskap ska man inte ställa skrivborden mittemot varandra. Ett förslag är att lösa det på olika sätt med skärmväggar.

Förvaring

Rensa på skrivborden, och se till att ha mycket och bra dold förvaring för att göra det lätt att få städa undan det som inte används för tillfället. Att ha ordning och reda på sakerna i på kontoret ökar välmåendet. Se till att även hålla ordning i förvaringsskåpen. Även om man slänger in massa saker i ett skåp och stänger dörren, påminns vi om röran undermedvetet varje gång vi ser skåpet.

Växter


Använd friska och välmående växter på arbetsplatsen. Blommor och växter har stressförebyggande egenskaper och tar dessutom bort skadliga ämnen i luften och förbättrar luftkvaliteten på arbetsplatsen. Välj gärna uppåtsträvande växter med rundade blad. Satsa gärna på tåliga växter som håller sig friska och välmående utan några större insatser. En trött och vissen växt har direkt motsatt effekt. Extra bra växter för kontoret är gerbera, bambu och murgröna.

Ljus

Naturligt ljus på arbetsplatsen får dina medarbetare att må bättre, blir piggare och prestera bättre.

Se till att optimera dagsljuset genom att se till att inget skymmer de fönster som finns, justera gardiner och se till att persiennerna är uppdragna.

Skryt!

Välj ut en stor vägg på kontoret där ni placerar saker som symboliserar era mest framgångsrika projekt och annat ni är riktigt stolta över att ha gjort. Det kan exempelvis vara inramade bilder, foton som fästs direkt på väggen, eller kanske ett antal olika väggmålningar. Tanken med skryt-väggen är att den dagligen kommer att påminna er om hur fantastiska saker ni åstadkommer tillsammans på just er arbetsplats.

fusion