Blog

Bygg din egen inredning


Inredning finns i lika många slag som det finns människor på jorden. Människor inreder sina hem efter personlighet, ålder och intressen. Inredning skänker glädje och komfort såväl som frustration och irritation – för den där gamla gungstolen som gammelfar vägrar släppa taget om. Ja mycket finns att säga kring inredning, men om du har börjat tröttna på gängse möbeltrender och möbelkatalogernas begränsade utbud – varför då inte bara bygga dig din egen inredning? Här kommer några enklare heminredningstips på vägen som kan utgöra en god början.

Tidningsställ

Läser ni mycket veckomagasin och vill ha en snyggare och mer lättåtkomlig plats för tidningen, så finns ett väldigt enkelt och prisvärt sätt som ser bra ut och kräver väldigt lite arbete. Denna enkla guide ger dig två tidningsställ för väggen. Allt som behövs är en läderrem och två medelstora spikar. Du köper en ca 125 cm lång läderremsa och delar den sedan i två och gör ett litet hål på båda ändarna av varje läderremsa med håltång, så att hålen står parallella med varandra om man viker remsan ihop. Ta sedan en medelstor spik som du kan köpa på byggmax och häng upp läderremsan genom hålen som bildar en stor ögla på väggen genom vilken du träder din tidning. Eventuellt kan dessa även användas för annat såsom handdukar till badrummet.

Vägghylla

Att göra en stilren vägghylla behöver inte alls vara svårt, i alla fall inte om ni följer denna guide. Allt du behöver är följande: Träbräda, snören, metallringar, sax och borr. Här är det lite upp till dig själv att välja storleken på hyllbrädan, men i detta exempel tar vi en 60 cm lång och ca 10 – 15 cm bred träplanka. Om du vill ha en särskild ytbehandling eller färg på hyllan måste du göra det innan du påbörjar nästa steg. Borra två hål på vardera sidan på brädan som med ögonmåtts längd bör vara lika parallella på båda sidor. Träd sedan det smala repet genom metallringen på ett sätt så att du kan hänga upp brädan med ändarna på snörena trädda genom de borrade hålen. Sedan kan du bara justera längden på snörena efter hur lågt eller högt du vill ha vägghyllan. I andra änden av hålen gör du bara en knut på varje snöre så att de håller sig på plats. Sedan hänger du bara upp den på väggen på metallringen.

Mobilhållare

Denna fyndiga lilla sak som kan fungera väl både som dekorativ design medan du laddar din mobil, såväl som funktionellt då mobilen får ligga i mobilhållaren istället för att ta plats på bordet. Med denna mobilhållaren återanvänds någon av alla de schampo eller lotion-flaskorna som brukar kastas efter förbrukning. Du tar helt enkelt en tom sådan flaska och använder en vass sax och klipper nedre, främre delens ca 10 cm i höjdled och behåller baksidans ca 2-3 cm bredd. På baksidan övre del behåller du en tjockare bredd och gör en ögla i mitten så att den kan hängas upp. Du kan t ex. hänga upp den på laddaren och låta mobilen ligga i medan den laddar.

fusion