Blog

Inred din lägenhet till försäljning

Att tänka på innan du säljer din lägenhet


Det finns massor av saker att tänka på innan du säljer din lägenhet. Så försök skriva ner en lista med ting som du behöver tänka på först innan du sätter igång med att inreda lägenheten. Prata med proffs, att kontakta mäklare kostar inget, hör hur dom skulle ha hjälpt dig att sälja. Här är en liten lista att börja med.

  • Är min lägenhet i bra skick?
  • Värdera lägenheten, kolla med olika mäklare, vänner eller varför inte grannar!
  • Hur lockar man kunder?
  • När är det bäst att sälja?

Renovera eller inte


Att låta någon renovera din lägenhet är alltid dyrt, så det gäller att fokusera på det som är värt något. Att ha snygga väggar med coola tapeter och tavlor är något som verkligen kan hjälpa dig att höja värdet, om du behöver inspiration för väggarna så klicka på länken.

Att åtgärda tråkiga väggar är helt klart värt arbetet. Undvik också konstiga och färger som sticker ut för mycket. Det är viktigt att man känner sig hemma. Så se till att ta bort privata bilder som gör att det inte känns hemma. Använd neutrala färger när du renoverar dina väggar, det leder i regel till en bättre budgivning.

Lägg ditt fokus på kök, badrum och vardagsrum. Sovrummen är viktiga men inte lika viktiga, allra minst behöver du tänka på gästrum och förråd, se bara till att ha bra ordning på saker och ting.

Funkar det med vitt och fräscht

Nästan ingen vill bo i ett hus som upplevs som mörkt, det är bara att acceptera. Ett tips är att ha alla lampor på, med starkare lampor där det kan upplevas som mörkt. Räkna med att köparna kommer att se dit hus på olika tider på dygnet, så var förberedd på detta.

Ljusare rum upplevs dessutom som större, så det är en positiv sidoeffekt av att investera i lite i bättre belysning. Ta en riktigt funderare på hur du ska göra dina rum ljusare och se till att göra dessa förändringar. Du kanske måste byta ut lite möbler eller bara ordna fram lite fina kuddar, det kan betyda väldigt mycket för intrycket.

Upplevelsen är viktigt

Man har hört om att mäklare går med sprayburkar med kanelbullelukt, sätter ett fat med vackra mandariner i varje rum eller tänder luktljus på toaletten. Det är smart och viktigt att visa din lägenhet i rätt ljus. Man behöver förmedla en go stämning på visningen, det gör stor skillnad för hela intrycket.

När ska man sälja

Vad behöver man för att få ett högt bud? En bra stabil budgivning hänger på att du har många budgivare, som budar på din bostad. Så lägg inte ut din bostad när alla sitter i husvagnen eller åkt till Teneriffa på semestern. Se till att försöka stå ut bland alla tusentals annonser som finns där ute.

Lycka till med din försäljning.

fusion