Blog

Ordning och reda

När vi läser hemma hos-reportage i magasin och tittar på bilderna ser allt alltid så perfekt ut. Rent av en duk som ligger lite snett över ett avställningsbord med några böcker ser snyggt ut. När vi sedan tittar upp från tidningen eller surfplattan och titta oss omkring i vårt eget hem, så ser det inte riktigt likadant ut. När vi tänker efter så vet vi att personerna självklart har städat innan journalisten och fotografen kommer. Vi vet också att det troligtvis inte ser likadant ut en tisdag klockan 18:30 mellan mat och simträning och hunden precis har rullat sig i något otrevligt. Och hur välordnat vill du egentligen ha ditt hem? Det måste ju också kännas som ett hem. Men, ordningen och reda som vi ser i reportagen kan vara lockande. Du ska nu få tips på hur du lättare kan ha ordningen och reda i ditt hem!

Utgå från dig själv

Kanske tillhör du dem som egentligen tycker att det är ganska roligt att städa, i alla fall vill du ha det städat och det känns ganska självklart att städa bakom spisen varannan månad – gör inte alla det? I så fall har du nog redan ordningen och reda. Men, tillhör du den del av befolkningen som alltid måste städa innan någon kommer på besök, alltså grovstäda, och som nästan får ångest när någon kommer oanmäld och som då måste förklara ”ordningen” med att du håller på att städa och därför har dragit fram allt. Då har du utvecklingspotential på området. Jämför dig inte med andra. Vi har olika personligheter och det viktigaste är att trivas i sitt hem. Och inte behöva grovstäda för att folk kommer.

Allt ha sin egen plats

Det enklaste sättet att inreda smart och ha ordning är att se till att allt har en egen plats. Om du plockar upp något, allt från en tröja till tidningar, så ska varje sak ha en plats. Det kan låta självklart, men om det var så lätt så skulle alla ha det välstädat varje dag. Gå igenom rum för rum och titta igenom dina saker, du kan också köpa snygg förvarning. Tänk igenom innan du handlar och jämför, på samma sätt som du på ett smart sätt kan använda Zmarta.se för att jämföra lån, elavtal och försäkringar – tänk igenom innan, då blir det både billigt och snyggt!

Om en pryl inte har en egen plats måste du fråga dig varför och om du ens ska ha kvar den? Ge bort den till en vän, second hand eller släng den om den är i för dåligt skick. Det är mycket svårt att ha ordning med saker överallt. Det är också svårt att ha ordning om din förvaring är för liten och sladdar från gamla mobiler hänger över och nästan trillar ur lådan. Se till att ha bra förvaring och att endast saker som du ska ha kvar ligger i lådorna. Då kommer du kunna ha god ordning och reda!

fusion