Blog

Inred kontoret med Feng shui

Att arbeta och känna sig fräsch och utvilad efter en lång arbetsdag är inte enkelt och något som de flesta har svårt med. Det kan bero på många olika anledningar men med ett par enkla knep kan du få ditt kontor eller din arbetsplats att andas harmoni och du kommer att bli en bättre människa.

Harmoni

Det viktiga är att arbetsplatsen inte ska vara skräpig och stökig. Det signalerar till alla andra och dig själv att du är en skräpig person. Håll ordning och du får gärna ha en papperskorg men då inte synlig för de som kommer in på ditt kontor.

Ditt skrivbord bör vara placerat rakt eller i vinkel mot dörren i nordligt- eller sydvästligt läge. Du bör dessutom aldrig sitta med ryggen mot dörren. Då kommer du att bjuda in personer med dålig energi och du kommer helt omedvetet att känna dig mer orolig då det framhäver människans fly- och fäkta instinkt, att inte ha kontroll över vem som kommer in.

När du väl har placerat ditt skrivbord och dina möbler på rätt ställe bör du välja vilket slags träslag du vill ha. Ett mörkt träslag visar att du är en person som vill visa din auktoritet medan ett ljusare bjuder in de andra på ett mer vördnadsfullt sätt.

Växter och plantor

Det är viktigt att använda det som naturen har erbjudit oss, och hennes gröna vänner är perfekt att använda på ditt kontor för att göra dig av med alla onödiga energier. Om du har datorer eller annan utrustning som drivs av el rekommenderas Murgröna och Dracena då dessa absorberar strålningen som annars kan vara farlig för dig. Om du sitter mellan dörren och fönster bör växter användas för att förhindra energiströmmarna från att rusa runt.

Växter som inte rekommenderas är både kaktusar och bajonettliljan som skrämmer bort folk snarare än välkomnar dem.

Du bör alltid ha rikligt med ljuskällor och minst en av dem bör finnas bakom ditt skrivbord. Ett doftljus eller annan enkel ljuskälla är ett alternativ till att mjuka upp vassa hörn på möbler, varför inte pröva på en tennljusstake som ger både ljus och ser vacker ut. Undvik att använda tunga gardiner som stänger ute det naturliga ljuset och passa på att öppna fönstret då och då för att syresätta luften. För lite ljus att arbeta med påverkar din arbetsmiljö och din energi negativt. Att organisera ditt kontor eller din arbetsplats är a och o när det gäller Feng Shui, om du organiserar ditt kontor och din dator kommer du att ha mer energi för resten av ditt arbete och du kommer att känna dig mer avslappnad.

Oavsett hur du väljer att inreda din arbetsplats bör du tänka på balansen mellan de fem elementen eld, metall, vatten och jord och skapa en balans som fungerar just för dig.

fusion