Blog

Inred ditt hem i Feng Shui-stil år 2019

Feng Shui som handlar om de fem kända elementen, trä, eld, jord, metall och vatten, är helt rätt år 2019. I alla inredningsbutiker, heminredningsshoppar och i blogginteriörshemmen ser vi dessa fem material mer än någonsin tidigare. Att stilen kallas just Feng Shui är kanske inte allmänt känt för alla men om man jämför de trendiga hemmen 2019 med bilder av Feng Shui så ser man likheterna.

Här nedan beskriver vi hur du inreder ditt hem med Feng Shui som inspiration.

Låt växterna ta plats och ge dem uppmärksamhet

Att ha gröna växter i hemmen är ingen ny trend, denna har vi sett i alla fall de senaste 2-3 åren. Skillnaden idag jämfört med tidigare är dock att växterna ska få ta upp än mer plats nu. Att placera växterna på ett sätt som ställer dem i fokus i rummet är helt rätt. Kom ihåg att gärna få olika höjd på dina gröna bladiga detaljer. Höjden lyckas du med genom att köpa höga växter. Att frakta hem höga växter kan vara omständigt, framför allt för den som inte har bil, som tur är finns det företag som säljer växter som använder sig av hemleverans genom att erbjuda billig frakt via Fraktus. För att lyckas med höjden kan växterna också med fördel sättas på piedestaler.

Välj naturmaterial i alla detaljer

När du väljer krukor, lampskärmar, mattor och dekorationer för väggarna kan du med fördel välja alla dessa i naturmaterial. Det finns ett stort utbud av sådana detaljer i butikerna just nu. Bland annat ser man flätade krukor och puffar i naturmaterial. Även vass är en fin detalj att sätta i vas för att lyckas få en riktig Feng Shui-känsla i hemmet.

Eld ger värme och en känsla av liv i varje rum

Ett av de fem elementen i Fung Shui är som sagt eld. Eld kan också förknippas med ljus och värme och på det sättet kan detta element finnas i ditt hem. Låt ljuset i hemmet vara i centrum och se till att sprida ut ljuskällorna. Ljus kan vara i form av stearinljus, värmeljus, golvlampor, taklampor och fönsterlampor. Ett tips för den som verkligen vill gå ”all in” men som inte har en öppen spis i hemmet, är att använda sig av videos på nätet som visar eld. Dessa kan sättas på teven för att få en känsla av att det finns en riktigt öppen spis i hemmet.

Vatten symboliseras med renhet och frihet

Elementet vatten symboliserar renhet och frihet. Att ha detaljer med vatten i hemmet kan vid första anblick tyckas svårt men självklart har vi några knep att ta till. Det första vi tänker på är att välja att ha genomskinliga vaser och fylla dem med vatten för att sedan placera enstaka stjälkar i dem. Nästa knep är att välja tavlor med vatten, gärna en vy av en sjö, ett hav eller vattenfall.

fusion