Blog

Låt ditt hem bli din stillsamma plats

Hemmet är den platsen där vi ska känna oss trygga, kunna hämta energi och verkligen koppla av. Det är därför väldigt viktigt att man tänker på själva inredningen i sitt hem. Feng shui är en hel vetenskap och vissa saker kan man läsa sig till, eller så kan man ta hjälp av en expert för att få hjälp. Det är viktigt att man har en öppen kommunikation med experten som kommer hem till en. Berätta om vilka platser i hemmet som du brukar spendera mer tid i. Finns det kanske någon plats där du känner dig mer eller mindre bekväm i?

Hur får man ett hem med många barn fridfullt?

Om man befinner sig i en situation med små barn så kan det såklart vara svårt att hitta den rätta kombinationen av lek och lugn. Men tänk på att det är viktigt att man delar upp rummen i olika avdelningar. Barnen får leka och stöka runt med sina leksaker i sina egna rum. När det kommer till köket, vardagsrummet så kanske det är bättre om man anammar lite feng shui och det är för allas bästa, även för barnens del. Det kan såklart vara svårt i början men barn uppskattar också att ha regler att följa och detta stärker deras karaktär. Samtidigt kan det vara väldigt stimmigt på dagis och i skolan och därför är det ännu viktigare att man har en fridfull plats att komma hem till.

Hur finansierar man en sådan eventuell uppgradering?

Om man vill så kan man antingen låna pengar, spara pengar eller kanske plocka ut en vinst från sitt egna företag för att göra den här uppgraderingen. Om du driver ett eget företag så finns det möjligheter att se till att du får in pengar snabbare från dina kunder och med mindre risker genom att använda dig av factoring eller liknande. Sedan kan man bara fokusera på vinsten och börja planera sin uppgradering av hemmet. Något som du kan njuta av under en lång tid i framtiden.

Var kommer egentligen feng shui ifrån?

Feng shui är ett fenomen som kineserna kom på för flera tusen år sedan. Det har att göra med harmoni i hemmet och feng shui står för vind och vatten. Idag är det här något som inredningsdesigners över hela världen använder sig av eftersom det har visat väldigt positiva effekter på hur människor mår när de tar hjälp av dessa tipsen. Som sagt, en del saker kan man göra själv. Till exempel ska man inte sova med ryggen mot en dörr utan man ska ha ansiktet riktat mot dörren. Detta kan annars orsaka oro i sömnen vilket kan leda till sänkt humör i värsta fall.

fusion