Blog

Feng shui i barnrummet

Genom att använda filosofin inom Feng shui kan vi skapa ett lugnt och harmoniskt barn-rum för våra små.

Förvaring

Många barnrum har väldigt mycket saker och den stora utmaningen är att hitta bra förvaring. Arbeta gärna med dold förvaring för att minska på intrycken när det är dags att sova. Kan vi stuva undan sakerna i smarta förvaringslådor, hyllor och skåp har vi kommit en bra bit på vägen.

Favoritsakerna ska såklart få stå framme. Ett bra tips är att gruppera saker till små fina stilleben av favoritfigurerna, teckningar eller senaste legobyggena.

Möbler

Vilka möbler behövs i rummet? Går det att plocka bort någon stor tung möbel som tar upp plats och energi? Går det att byta ut någon opraktisk möbel till en nättare variant med bra förvaringsmöjligheter? På exempelvis Blocket eller Tradera går det att hitta bra möbler till en billig slant.

Balans

Se till att alla fem elementen finns i rummet. En balans mellan vatten, trä, eld, jord och metall, balans ger bra energi i rummet och skapar en harmonisk atmosfär. Trä representerar enligt Feng shui utveckling och liv och passar extra bra i ett barn-rum.

Placering av sängen

Enligt Feng shui ska sängen aldrig placeras med långsidan mot en vägg. Om det är möjligt ställ hellre huvudändan mot väggen.

fusion