Blog

Inred med rätt färger på kontoret

Att inreda för en effektiv och inspirerande arbetsmiljö handlar inte bara vilka möbler och inredningsdetaljer vi väljer. Val av färger påverkar vår produktivitet, kreativitet och välmående och är och är minst lika viktiga för slutresultatet. Låt inte bara företagets grafiska manual få avgöra över hur ni färgsätter arbetsplatsen utan inred med färger som få dina medarbetare att må bra på jobbet.

Starka färger som rött och gult aktiverar vår hjärna och gör oss mer produktiva men kan samtidigt öka vår stressnivå. Dessa färger rekommenderas därför inte i arbetsmiljöer där man behöver koncentrera sig och vistas en längre tid. Använd istället lite starkare färger i rum där dina medarbetare passerar, alternativt inte stannar så långa stunder.

I kontorsmiljön passar det bäst med lite mer neutrala och harmoniska färger. Den blå färgen verkar lugnande på oss, lindrar stress och ökar vår kreativitet. Vi blir mer rofyllda och kan lättare koncentrera oss på våra arbetsuppgifter. Blå toner passar därför mycket bra när man ska färgsätta ett kontor. Även gröna toner är ett bra val och passar bra i en kontorsmiljö då de upplevs harmoniska och lugnande.

fusion