Blog

Praktisk förvaring i hallen

Skor i högar, pappersåtervinning, väskor och barnjackor som ligger slängda på golvet.

Med de här smarta knepen får du ordning på hallen!

I en hall är det ofta många saker som ska rymmas på en liten yta. Fundera på vad som måste finnas tillgängligt i hallen, och vad kan sorteras ned i lådor och förvaras i källaren.

En sittbänk med förvaring är ett utmärkt sätt att förvara t.ex. vantar och mössor, och se till att det finns förvaringskorgar och vägg-krokar i barnens höjd så att de kan hänga upp sina jackor själva och lägga mössor och vantar på sin plats.

Många familjer använder en hatthylla med en skohylla under för att förvara jackor och skor. En annan smart lösning att platsbygga en garderob med skjutdörrar från golv till tak och placera hatthyllan och skohyllan innanför dörrarna istället.

Man slipper se alla vinterjackor och skor samt skapar du då en dold förvaring som ger ett lugnare intryck i hallen. Med en garderob som går hela vägen upp till taket kan du troligtvis få in en eller två extra hyllplan över hatthyllan för ytterligare förvaringsmöjligheter.

Köp ett snyggt nyckelskåp för hemmets alla nycklar. Gå igenom alla nycklar och märk upp dem så att det inte är några tveksamheter vilken nyckel som går till vilken dörr. Ofta har vi samlat på oss gamla nycklar med åren som vi inte längre vet vad de hör till. Släng dem! Har du inte använt dem på några år kommer du troligtvis inte använda dem igen. Sätt långa band på alla nyckelknippen för att minska risken för att tappa bort eller förlägga nycklarna.

Sätt upp hyllor längs med taket där du kan förvara mindre saker som inte används så ofta. Det är både dekorativt och sparar golvyta i hallen.

fusion