Blog

3 inredningstips som minskar ljudvolymen på arbetsplatsen

Ett öppet kontorslandskap kan upplevas som mycket störande och påfrestande av många människor. Att ständigt höra sina kollegor prata med varandra eller i telefon upplevs ofta som stressande, gör det svårare att koncentrera sig och resulterar i att vi presterar sämre på arbetet. För att öka produktiviteten och kreativiteten hos dina medarbetare är det därför viktigt att ta ljudnivån på största allvar. Med dessa tre tips dämpar du ljudnivån på kontoret och skapar en behagligare och mer effektiv arbetsmiljö.

1. Textilier

Använd dig av mycket textilier som gardiner, mattor, kuddar och soffor som verkar direkt ljuddämpande. Ett plus är naturligtvis att det även blir trevligare och en betydligt bättre atmosfär på kontoret. Använd gärna vägghängda ljudabsorberande plattor som med fördel kan användas för att minska ljudnivån, men som också fungerar i dekorativt syfte.

2. Möblera rätt

Undvik skrapande stolsfötter, buller och andra störande ljud genom att välja möbler med material som dämpar ljud. Alla mjuka material är bra för att dämpa ljudnivån. Men på marknaden finns det även bord med inbyggda ljudabsorbenter, och möbler som är klädda i ljudabsorberande tyg.

Extra viktigt om arbetsplatsen är ett öppet kontorslandskap är att medarbetare som arbetar tillsammans bör sitta i grupp för att minska ljudnivån Detta samlar ljudet på en begränsad yta och minska ljudnivån.

3. Skärma av arbetsplatserna

Inred med ljudabsorberande skrivbordsskärmar intill alla skrivbordsplatser för att få ett tystare kontorslandskap. Bryt upp kontorslandskapet, bygg rum i rummet, och skapa olika zoner för olika ändamål.

fusion