Blog

Smarta förvaringstips för garderoben

Skapa en praktisk garderob genom att rensa ut, strukturera och organisera innehållet i din garderob. Börja alltid med att gå igenom din garderob och bestäm vad som ska kastas, skänkas och vad du vill ha kvar.

Höga skåp, gärna från golv till tak utnyttjar utrymmet på höjden och ger mer förvaringsyta. Du kan även använda dig av förvaringsboxar som ställs ovanpå en garderob för att få samma effekt.

Satsa på snygga galgar i enhetliga färger och många förvaringslådor som tydligt märks upp med innehållet. Genomskinliga lådor är smarta och gör det ännu lättare att överblicka sakerna i din garderob.

Med hjälp av lådavdelare eller mindre askar får du lättare att sortera skärp och annat smått du vill förvara i garderoben.

Fundera också på hur du vill strukturera upp kläderna i din garderob. Vill du koordinera efter färger, klädesplagg eller kanske användningsområde? Tänk även i underkategorier, som långbyxor/shorts, långa/korta kjolar m.m.

Sortera bort säsongsrelaterade kläder och lägg i lådor som märks upp med sommar/ vinter så frigör du plats i garderoben och får lättare att överblicka dina kläder. Förvara gärna lådorna på vinden, källaren eller kanske under sängen.

fusion