Blog

4 tips för att inreda med Feng shui

Inom Feng shui vill man efterlikna naturen och inreda genom att skapa balans mellan de fem elementen. Här är 4 enkla tips för att inreda med Feng shui, och skapa ett hem där du trivs och mår bra.

1. Rensa!

De allra flesta av oss har alldeles för mycket saker hemma. Börja med att rensa och var lite hård mot dig själv. Spara bara sånt som du faktiskt använder. Gör en minneslåda där du lägger sånt du vill spara men kanske inte ha framme. Ge bort dina saker till hjälporganisationer så kommer dina bortrensade saker till nytta hos någon annan.

Att ha ordning och reda på dina saker reducerar stresshormoner, skapar harmoni och ger en känsla av kontroll.

2. Välj ut rätt saker att ha framme

När du har rensat bort allt överflödigt kan du lägga till saker som höjer energin i ditt hem. Växter, belysning och levande ljus är bra exempel på saker som får chi att flöda på ett fint sätt.

3. Inred med kraftpositioner

Inom Feng shui pratar man om kraftpositioner. Det innebär att placera sina möbler på ett sätt som skapar trygghet och gör att vi känner oss harmoniska. Ställ dina möbler så att du har uppsikt över dörrar och fönster samt har fri sikt framåt. Se till att du har en vägg eller annat stöd bakom ryggen när du sitter i exempelvis soffan, vid matbordet eller vid hemmakontoret.

4. Växter

Det bör finnas en balans mellan de fem elementen, trä, eld, jord, metall och vatten. Växter, som hör till elementet trä, ger oss ett lugn och är mycket bra för att skapa goda energier. Plocka bort gamla, vissna växter och undvik spetsiga och taggiga växter. Välj gärna växter med runda och mjuka blad.

fusion