Blog

3 tips för ett välorganiserat kök

Köket sägs ju vara hemmets hjärta, och visst är det roligare att laga mat i ett välorganiserat kök.

1. Rensa bland dina köksredskap

Se över ditt kök och frigör yta genom att plocka bort köksredskap du har dubbletter av. Har du några stora, otympliga köksmaskiner som du aldrig använder? Ge bort eller sälj dem.

2. Organisera maten

Gå igenom kylskåpet och släng det som blivit gammalt. Torka ur och ställ tillbaka maten i olika kategorier som t.ex. grönsaker / mejeri/ potatis och rotfrukter / kött och fisk / färdiglagad mat.

Rensa bort gammal mat som står i skafferiet, glöm inte att även gå igenom dina kryddor.

Sortera alla förpackningar och placera dem så att du snabbt kan hitta vad du behöver.

Häll gärna över skafferivaror i likadana glasburkar. Det ser snyggt ut och ger ett enhetligt intryck. Det gör dessutom att maten håller längre. Det finns smarta klisteretiketter att köpa med griffel-tavelfärg som du kan använda för att skriva på burkarna vad de innehåller.

3. Under diskbänken

Denna yta blir ofta överbelamrad med saker. Vad behöver du verkligen förvara här och vad kan du placera i något annat skåp? Här har du säkert saker som kan slängas, återvinning som ska lämnas eller annat som kan placeras på bättre ställen i köket.